BLOG

Ideeën rond Verbindende Duidelijkheid

Alertheid is een essentiële leiderschapskwaliteit

Besteed je aandacht aan wat je waarneemt? Of laat je wat je waarneemt voortvloeien uit waar je je aandacht op richt?

 

Alertheid is een belangrijke eigenschap van alle paarden. Actief de omgeving scannen om te checken of die veilig is, is een essentiële leiderschapskwaliteit. Het gaat om:

  • een overzicht hebben,
  • mogelijkheden zien, en
  • inschatten wat nodig is.

Voor paarden is het waarschijnlijk makkelijker om hun aandacht 360° te hebben dan voor mensen. Paarden hebben immers een zicht van bijna 360°, mensen slechts de helft daarvan. Wij besteden vooral aandacht aan wat we waarnemen, en dat brengt ons vaak in focus. Paarden nodigen ons ertoe uit om dat om te keren en wat we waarnemen meer te laten voortvloeien uit waar we onze aandacht op richten. Dat kan je horizon behoorlijk verruimen.

Als je focust op slechts één optie laatje zo die optie toe om zo groot te worden dat het lijkt alsof die optie de enige mogelijke is. En dat is nooit het geval. Er zijn steeds andere opties, ook al zijn ze enkel hypothetisch. Je hoeft ze niet zelf te creëren, je hoeft ze alleen maar te zien.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Appearance
Layout
Element Style
Accent Color